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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. Para informações adicionais entre em contato com cenargen.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
11/01/2007 |
Data da última atualização: |
08/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Autoria: |
ANTUNES, R. C.; FRANCO, M. M.; GOULART, L. R. |
Título: |
Influence of the boar line in the meat quality and carcass. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
In: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 8., 2006, Belo Horizonte, MG. Proceedings... Belo Horizonte: Instituto Prociência, 2006. |
Páginas: |
Não paginado. |
Idioma: |
Inglês |
Thesagro: |
Carcaça; Carne; Suíno. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00583nam a2200169 a 4500 001 1187973 005 2022-07-08 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aANTUNES, R. C. 245 $aInfluence of the boar line in the meat quality and carcass.$h[electronic resource] 260 $aIn: WORLD CONGRESS ON GENETICS APPLIED TO LIVESTOCK PRODUCTION, 8., 2006, Belo Horizonte, MG. Proceedings... Belo Horizonte: Instituto Prociência$c2006 300 $aNão paginado. 650 $aCarcaça 650 $aCarne 650 $aSuíno 700 1 $aFRANCO, M. M. 700 1 $aGOULART, L. R.
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
10/09/2018 |
Data da última atualização: |
06/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
OLIVEIRA, P. P. A.; CORTE, R. R. S.; SILVA, S. L.; RODRIGUEZ, P. H. M.; SAKAMOTO, L. S.; PEDROSO, A. de F.; TULLIO, R. R.; BERNDT, A. |
Afiliação: |
PATRICIA PERONDI ANCHAO OLIVEIRA, CPPSE; Rosana Rüegger Pereira da Silva Corte, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, USP; Saulo da Luz e Silva, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, USP; Paulo Henrique Mazza Rodrigues, Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, USP; Leandro Sannomiya Sakamoto, Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos, USP; ANDRE DE FARIA PEDROSO, CPPSE; RYMER RAMIZ TULLIO, CPPSE; ALEXANDRE BERNDT, CPPSE. |
Título: |
The effect of grazing system intensification on the growth and meat quality of beef cattle in the Brazilian Atlantic Forest biome. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Meat Science, v. 139, p. 157-161, 2018. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.01.019 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study was carried out to evaluate the effects of four levels of intensification of grazing systems: 1) degraded pasture - DP; 2) irrigated pasture with high stocking rate - IHS; 3) dryland pasture with high stocking rate - DHS; 4) dryland pasture with moderate stocking rate - DMS; on growth, muscle development and meat quality of Nellore steers (271 ± 2.2 kg of live body weight - BW; 15 months old) during two consecutive periods (17 and 15 months). The final BW, the average daily BW gain, the hot carcass weight and the dress percentage were greater (P < 0.0001), and the ribeye area tended to be greater (P =0.085), in the intensified systems compared to the degraded system. Animals in all systems presented similar back fat. Muscle development increased with the intensification of the grazing systems and meat quality was not affected. |
Palavras-Chave: |
Bovinos de corte; Qualidade da carne. |
Thesagro: |
Carcaça; Pastagem. |
Thesaurus NAL: |
Grasslands; Nellore. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01729naa a2200289 a 4500 001 2095303 005 2018-12-06 008 2018 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.meatsci.2018.01.019$2DOI 100 1 $aOLIVEIRA, P. P. A. 245 $aThe effect of grazing system intensification on the growth and meat quality of beef cattle in the Brazilian Atlantic Forest biome.$h[electronic resource] 260 $c2018 520 $aThis study was carried out to evaluate the effects of four levels of intensification of grazing systems: 1) degraded pasture - DP; 2) irrigated pasture with high stocking rate - IHS; 3) dryland pasture with high stocking rate - DHS; 4) dryland pasture with moderate stocking rate - DMS; on growth, muscle development and meat quality of Nellore steers (271 ± 2.2 kg of live body weight - BW; 15 months old) during two consecutive periods (17 and 15 months). The final BW, the average daily BW gain, the hot carcass weight and the dress percentage were greater (P < 0.0001), and the ribeye area tended to be greater (P =0.085), in the intensified systems compared to the degraded system. Animals in all systems presented similar back fat. Muscle development increased with the intensification of the grazing systems and meat quality was not affected. 650 $aGrasslands 650 $aNellore 650 $aCarcaça 650 $aPastagem 653 $aBovinos de corte 653 $aQualidade da carne 700 1 $aCORTE, R. R. S. 700 1 $aSILVA, S. L. 700 1 $aRODRIGUEZ, P. H. M. 700 1 $aSAKAMOTO, L. S. 700 1 $aPEDROSO, A. de F. 700 1 $aTULLIO, R. R. 700 1 $aBERNDT, A. 773 $tMeat Science$gv. 139, p. 157-161, 2018.
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Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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